Nuffnang

Sunday, 31 July 2011

Ahlan Wassalam Ya Ramadhan...


alhamdulilah, terasa diri amat bersyukur kerana dapat dipertemukan dengan Ramadhan untuk kali yang ke 22....syukur, kiranya sudah 21 kali saya menyambut Ramdhan....terasa sangat gembira dan hati berbunga-bunga untuk meanyambut Ramdhan kali ini....mungkin diri sudah lebih dewasa untuk terus menilai dan mengerti apa itu Ramadhan yang sebenar2nyer...sebelum nie kita inggap Ramadhan adalah bulan yang penuh dengan kelesuan dan kepenatan sebab pose lakan...hihihi....Alhamdulilah, pagi tadi pom kat skolah ramai cikgu-cikgu yang buat makan2 sempena menyambut Ramadhan nie...

tapi terasa diri amat sedih dan kecewa sebab xbleh nak sambut bulan pose dengan family  yg nun tak berape jauh cgat...ececece..bajet jauh beribu batu...bukannyer dok oberseas...kih3....tapi pape pom xleh pose bersame jugak...yang paling sedih tuh time sahur la..kepiluannyer amat terasa.....huk3.....cer bayangkan kalu orang yg dok lagi jauh kat perantauan mesti lagi sedih....so, conclusionnyer kena la bersyukur......Alhamdulilah....

anyway, saya nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak....mungkin Ramadhan ini Ramdhan yang terakhir buat kita jadi gunakan lah dengan sebaiknyer.....kalau la jadi pose esok kirenyer malam nie dah start la terawih...tapi xtaw la bleh ke nak terawih bersama2 sebab kaki kiriku terseliuh akibat buat aksi stunt kat tangge...adoi,nak duduk anatara dua sujud tyme solat pom terase merana....dah bengkak dah.....kalu dapat mc pom syok jgk....ekeke....pose jangan tak pose ye...

P/s: Sahur nie korang makan ape ye???...

1 comment:

~~@lyci@~~ said...

salam ramadhan juga.. tq singgah blog Alycia :)